Om oss

Hvem er Trætteberg Trelast AS?

Trætteberg Trelast AS er en liten bedrift med fire ansatte og høvling av trelast er vårt fokusområde. Vi holder til på Løken i Aurskog-Høland og råstoffet vi benytter hentes fra nærmiljøet. 

Vi har førstehånds kjennskap til prosessen fra råvarer til ferdig produkt og våre kundebehandlere har alle utøvet faget som høvelmestere. Vi har derfor god kompetanse innenfor faget.

Vi har et standard sortiment på lager, men vår nisje er å høvle spesialprofiler etter kundens ønsker. Har du en tegning eller en prøve av profilen du vil ha laget, så sliper vi stål og høvler det du vil ha. Vi produserer etter kundens ønsker, uansett størrelse på bestillingen.

Kontakt oss på mobil 991 61 769 eller på post@terjetre.no for pristilbud!

Mer om vår historie

Trætteberg Trelast AS ble stiftet i 2012, men har røtter tilbake til tiden hvor vannkraft ble brukt til å drive maskineriet, så tidlig tilbake som på slutten av 1800-tallet. Den gangen ble det bygget mølle og sag i tilknytning til en vannturbin. Turbin og mølle står der fortsatt, ved Børta som er demmet opp ved Damhaug, langs veien til Nordre Mangen.

Saga ble flyttet til Nordre Nordby i 1932 hvor den ble drevet med dampmaskin. Dette var en såkalt lokomobil, som ved hjelp av egen dampmaskin kunne kjøres langs vei. På Nordby ble den brukt til sag og treskeverk. Når høvleriet ble startet i 1938, gikk lokomobilen der om sommeren.

Frem til midten av 1980-tallet ble det både saget og høvlet materialer på Nordre Nordby, men i 1985 ble saga stoppet. Da var den både gammeldags og utslitt. Det ble tatt en beslutning om å bare å høvle og tidlig på 90-tallet ble høvleriet oppgradert.

Det er i dag 4. generasjon som driver høvleriet. Driften har vært knyttet til Nordre Nordby på Lierfoss helt frem til gården ble solgt i 2011. Driften ble da flyttet til gamle Ormstad Sag og Høvleri i Høland. I 2012 fikk høvleriet en kraftig oppgradering for videre drift.

Ikon sag og planke

Ønsker du å benytte deg av våre tjenester?

Med lang erfaring i faget er vi i stand til å skreddersy produkter etter dine ønsker eller tegninger. Vi har også en rekke standard- og bestillingsvarer.

Kontakt oss